Hål i plånboken...

Idag är jag riktigt glad. Fråga mig inte varför, de bara är så.

Var precis nere på stan och shoppade litegrann.
Igår var jag också nere på stan och shoppade. Jag blev så less på min tomma garderob så då bestämde jag mig för att fixa lite nya grejjer. Nu mår inte min plånbok sådär hyvens bra kanske men de är skitsamma!

Jag har en ny favoritaffär i Uppsala. New Yorker. Av kanske 7 ggr som jag varit in där, har jag av 5 ggr kommit ut med nya plagg. Dem har billiga kläder (för en som inte har så tjock plånbok) och snygga! Sen kanske de inte alltid finns i passande storlek men då är de bara att ta ett djupt andetag och tänka "Imorgon ska mitt nya sunda liv börja, då passar den här tröjjan perfekt" =)



Lite av gårdagens inköp.

Idag köpte jag även ett par nya träningsbyxor, så nu finns det inget som jag kan skylla på. Nu är det ut på spåret som gäller!

Vad trevligt det kommer bli

Har egentligen ingenting vettigt att skriva men kände ändå för att skriva något.

På eftermiddagen idag ringde Lotta från mitt jobb. Man kan säga att hon är en lite allt i allo på Arlanda, ingen vet egentligen vad hon gör, jag tror inte ens hon vet det själv. Iallafall, hon ringde och berättade för mig att jag nästa onsdag (tror jag de var) ska ha med mig två praoelever. Haha, herregud vad det första jag tänkte! Hur ska JAG kunna ta hand om dem, de var ju inte alls länge sedan jag själv gick som praoelev i skolan och nu ska man själv vara handledare. Jag säger bara stackars elever, dras med mig en hel kväll, det tragiska är också att det oftast inte finns så mkt sysselsättning på kvällarna.

Herregud, nu fick man ju lite krav på sig, går de ju inte att sitta nere i fikarummet och titta på tv :P (vilket jag iofs aaaldrig gör på jobbet ändå *host*)

Vill ha en egen lya

Hängde med min syrra idag och tittade på ett hus som hon är intresserad av. När vi gick där och strosade blev jag så himla sugen på att flytta hemifrån!!
Förstå vad skönt, inreda precis som man själv vill, ha sina grejjer vart man vill. Blir så less här hemma, vad man än gör så kommer mamma "Lina, gör si, Lina gör så"...
Men tyvärr lär de få vänta, först på listan ligger ju självklart Australien resan, så man får nog stå ut med mammas gnäll här hemma ett tag till, tack o lov har man Jockes lilla rum man kan åka till när de blir för mkt :P

Jag har..

saanslöst tråkigt på jobbet!!

Sen kan jag inte heller förstå.
Under hela kvällspasset (13.00 tills nu) har det inte funnits något att göra, men så ska självklart mobilen ringa, då är det ADO (bossen på Arlanda som får allt att fungera) som berättar att de landar en kärra 19.35 från Bangkok som har 110(!!!!) transfer passagerare. Vilket betyder att jag kommer få jobba över. Alla dessa passagerare ska nämligen igenom en säkerhetskontroll som inte är större ett knapphål, snacka om flaskhals effekt, allt blir tvärstopp och så har vi helt plötsligt en hel hopp med förbannade norrmän...

Gud vad kul de är att jobba =p

Det börjar gå nerför

Jag förstår inte varför jag är så trött! Hade tänkt vara duktig innan jobbet och tränat lite men bara tanken på att ge sig ut och springa eller liknande gör mig svettig.
I två veckors tid har jag vaknat och känt mig som att jag blivit överkörd av tåget. Sitter väl nån fet och ful liten baskilus i kroppen som gett sig f'n på att inte lämna min kropp.

Idag är de som sagt jobb som gäller. Blir intressant att se hur mkt jobb de kommer att finnas. Arlanda har ju en förmåga att dö efter klockan 17.00 på eftermiddagen. Förstå att då istället få vara hemma, krypa ner i sängen och sätta på en bra rulle. Jag vill :-)

Jag kom på en sak...

....idag är det röd dag i almanackan, vilket betyder extra pengar :-)
Ibland kan livet vara bra underbart.

Vi bara gick..o gick..o gick

GLAD PÅSK!

Ja, jag vet, uppdateringen på min blogg har inte varit den bästa på senaste tiden. Just därför önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk, så har vi glömt mina dagars frånvaro sen :-)

Nu sitter jag nöjd över mig själv. Jag och Jocke tog bilen in till Knivsta för att handla lite, och ja de blev godis och lite chips, men tro inte att det var de enda vi gjorde! Nej de ska gudarna veta. Vi fortsatte våran resa till Knivstas elljusbana. Det fanns en hel del rundor att välja på, allt från 1500 m till 5000 m och eftersom jag och Jocke är i sån fruktansvärt bra kondition (host.) tog vi självklart 5000 m. Skitbra tänkte vi, nu raskar vi på, men herregud säger jag bara! jag lovar den rundan kan omöjligt ha varit "bara" 5 km. Vi gick o vi gick o gick o gick...till slut såg vi ljuset i tunneln och kunde ta bilen hem. Nöjda och belåtna med våran insats!

Så nu är jag rejält förtjänt av en hel hop med godis!

Än en gång...Glad påsk gott folk!


Jag är helt....död

Nu är jag:

Trött!
Snorig
Törstig
Svettig
Skakis

Är de konstigt att jag drar mig för att ge mig ut o flåsa? Varje gång är det en kamp mellan min hjärna som skriker "spring fortare, mera mera, kom igen slöfock!" och kroppen som skriker tillbaka "jag oooorkar inte mera" haha, ja, konstaterat är att jag iaf aldrig ska bli en mataronlöpare. Klart slut.

               

Nu tänkte jag hoppa in i duschen!

Ciao

Blir så less

Jag vet att typ alla skriver om detta men va sjutton, förbannade SKITväder!! Jag blir så less, hade tänkt ge mig ut och springa en stund men det tar verkligen emot. Först måste man klä på sig ordentligt så man inte fryser när man precis börjar, sen när man har sprungit en stund, ja då är man ju genomsvettig pga alla dessa kläder!
Sen finns det inga vettiga skor att ta på sig heller, på våran väg är det "inte nudda vattenpöl" som gäller isället för "inte nudda mark" som man lekte när man var liten.
 
Nej jag ska bojkotta allt som har med det svenska vädret att göra!



(det syns inte så bra, men det verkligen öser ner snö!)

Vi mot dem!

Nu har polare Kim också skaffat blogg! Nu ska vi tillsammans erövra bloggvärlden...eller hur? haha
Här hittar ni henne: Kim

Myspys!

Alldeles nyss hittade jag den lilla vännen liggandes såhär gosig i sin lilla låda i hallen. Han är en riktigt charmör!

    

Underbart vackra fabergéägg

Vet inte om det är så många som känner till dessa underbart vackra ägg? 
Mamma visade för mig ett tag sen på internet om s.k. fabergé ägg som en tsar lät ge till sin tsarinna varje år från 1885 till 1916 i gåva. Vad jag har förstått så är de äggen ett av världens mest dyrbara föremål. Det fantastiska är att äggen inte är högre än 10 cm! och varje ägg går att öppna och inuti finns det helt otroliga saker. 
Tyvärr är det här föremål man nog bara kan drömma om att äga (iaf i äkta vara)...med tanke på att allt är i äkta guld, diamanter..ja allt en tjej vill ha :)

  
                  

 
            

Nu när påsken är på ingång skulle jag mer än gärna vilja ha ett av dessa ägg!

Jag hade kul iaf

Den här helgen har verkligen gått i ett. De är inte förns nu man kan sitter ner och ta de lite lungt.
Lördagen blev en väldigt trevlig dag då verkligen allt hände. Efter bandyfinalen drog vi ner på stan och in på någon bar, där stötte vi ihop med en man som had fått lite för mkt av det goda. Denna man hade en väldigt intressant konversation med min Jocke:

Den fulla mannen: Du är väldigt lik mitt ex.
Jocke: Jasså, din tjej då eller?
Den fulla mannen: Nej min kille..

Haha tro inte att de var lätt att hålla sig för skratt när man satt bredvid och såg sin kille bli uppraggad av en dyngrak kille. Jag hade skitkul när den fulla mannen fortsatte ge komplimanger och berättade lite för intima delar om sin kropp (haha) tills han slutligen tog sitt pick och pack och gick.
De är mkt man ska vara med om innan man går i graven.


Bandyfrukost

Jag är trött....sängen lockar en hel del men om ungefär en timme så stormar den lilla gruppen in här och då passar de inte riktigt att ligga o snoza sött i sängen. Nej då ska allting vara klart eller ja iaf påbörjat. Maten lär man ju ha plockat fram och dagen till ära blir de då bandyfrukost vilket innebär pyttipanna, rödbetor, ägg och för den som vill ett glas öl. Jag är dock inte riktigt förtjust i den måltiden så för mig blir de nå annat, hittar väl någon övergiven matlåda i kylskåpet som jag kan ta =)

Nej dags att göra sig iordning nu när darlingen äntligen har hoppat ur duschen!


Vart har min karaktär försvunnit?

Varför blir de alltid så att man trycker i sig godis/ chips ja allt i onyttighetsväg så man mår sjukt illa!
Nu sitter jag här med magen i vädret och önskar att man hade spärren INNAN man börjar må illa, men men man får helt enkelt skylla sig själv..de är ju ändå jag som tar chipset och för de till munnen för att sen tugga i mig de, har bara mig själv att vara arg på, men de skulle ju underlätta om man kunde gnälla på nån annan, typ Jocke "men älskling nästa gång vill jag inte att du proppar i mig hela chipspåsen, bara halva" ;) haha



Bandyfinal

Imorgon är det bandyfinal här i stan.
Även fast jag bott i denna stad hela mitt liv har jag aldrig gått på denna fest, men lyckades bli övertalad av Jocke att hänga med så nu är biljetten köpt och de går inte att ångra sig. Tror dock inte att jag behöver ångra mig. Vi är en liten grupp på cirka 8 st som ska dit och jag tror vi får de riktigt kul, även fast jag inte är så insatt i regler och inte lär jag heller se den där lilla lilla orange bollen som inte är större än ett äpple! Så de känns som att jag kommer stå där som ett fån och skrika när alla andra skriker....för att vara på den säkra sidan =)




Vik hädan!

Det har inte blivit allt för många inlägg nu på senaste tiden. Men de är inte värre än så att jag har lämnat plats för min andra hälft då han måste ta tag i sitt pluggande och eftersom vi bara har en dator är de då jag som får slita mig. Så istället för att skriva en massa intressanta inlägg ligger jag som en säck potatis i sängen och snarkar lite gulligt.
Jag är fortsatt trött så ska gå den långa biten tillbaka till sängen (cirkus 2 m) och ge min hän åt skönhetssömnen.
Ha en fortsätta trevlig kväll/natt!

Det ger sig aldrig

Det här måste vara den värsta tiden när det gäller förkylning. Precis när man tror att man är frisk så känner man hur de börjar klia i halsen och rinna i näsan. De är ju för typiskt när man bara vill ut och springa. För är det något jag har lärt mig så är det att aldrig träna när man är sjuk! Hör mammas röst långt inne i huvudet som säger "Nej Lina, inte träna, du kan bli så sjuk, få hjärtinflamation (eller nå liknande) eller så kan levern sluta att fungera!" hehe. Förstå vilken makt föräldrar har.
Så nu sitter man här med ett stekande element påslaget och en filt runt axlarna, det enda som saknas är en stor godispåse! .....nej men jag får hålla tillgodo med vatten..mmmm så gott!

Jag bara älskar den!

Jag har en ny favoritlåt! Den kanske inte har världens mest menningfulla text haha men den är så grymt bra!


Jag vill ha!

Bara för de blev jag galet sugen på godis.....!!

Så ni vet :)

En chokladkaka på 200 g innehåller ca 500 kcal.
När man springer 40 min(!) förbränner man 390 kcal (ca).
De känns fruktansvärt tungt när man tänker på hur väldigt lätt de är att trycka i sig en choklakaka men så väldigt svårt att göra sig av med den...
Tänk då om man äter en pizza som sägs innehålla 1000 kcal! Det betyder alltså att man måste kuta runt i 2 timmar för att förbränna den! En sak är säker, de är inte lätt att leva :P

    


Tuta och köra

Jag trodde aldrig att jag skulle bli så seriös som jag är på väg att bli!
Idag drog jag ner på stan och införskaffade helt nya tränigskläder, en jacka och ett par byxor. Nu känns det som att de inte finns något återvändo, nu är det bara att börja träna på allvar, tänker ju inte slänga ut 499 kr i onödan :P
Som sagt, nu finns det ingen återvändo!

Nu är det dags för gurka, morot och DIPP :D ..., dippen var egentligen menad till att ätas igår kväll men jobbet som jag och Jocke tog på oss varade längre än vad vi trodde så nu ska de gottas ordentligt! :)


Lyckad kväll

Idag är jag rejält sliten. Inte bakis men nära på. Hade en väldigt trevlig kväll igår på Värmlands nation! Sen att man skulle stöta på Robin Hood på Max, vem kunde gissa de?? haha. Nu är jag jättehungrig men kan inte bestämma mig ifall jag ska äta en vanlig frukost eller om jag ska slå till med köttfärssås och spaghetti (kan någon säga mig varför man alltid får så konstiga matvanor efter en utekväll?).

eller     ??



Förbjud!

Det borde vara olagligt med betonggolv på en arbetsplats där man bara går och går och går! Det finns snart inge liv kvar i min stackars fötter....en liten fotmassage vore ju inte helt fel :-) Någon frivillig?

Idag är ändå en bra dag (fast jag har vääldigt ont i mina fötter). Solen skiner, de är inte allt för långt kvar tills man slutar, och ikväll blir de utgång! Jag är laddad till max!  

Dagens ilandsproblem

En ska som är säker!
De är inte billigt att ha bil. Extra kul är de att dem ska höja bensinskatten också.
Punkt slut.


                                      
                                      Brum brum....

En liten tanke

Jag har funderat på en sak. Vad är det som gör en blogg intressant?
Egentligen?

Under min relativt korta tid som bloggare har jag inte riktigt kommit underfund med vad det är som lockar läsare. Ska man skriva om alla världens kändisar, hetaste modet, det vardagliga livet, de djupaste tankarna eller kanske rent av sitt sexliv? När jag har kikat runt på bloggar har jag upptäckt de mest enastående inlägget efter de andra. De finns verkligen ingen hejd på vissa människor. Men de är kanske de som är just de intressanta..man vet aldrig
riktigt vad som kan stå på bloggen varje gång man läser den.
Alla bloggare (tror jag) har olika syfte med sitt skrivande, vissa vill skapa rubriker och få upp diskussioner medans andra bara vill ventilera sin åsikt men inte bryr sig så mkt om hur många som egentligen läser eller dem som bara skriver om sin vardag.

Någon storbloggare lär jag aldrig bli men de vore kul att veta hur man når ut till andra läsare (utan att såra andra!). Får fortsätta filura på den här frågan tror jag... 

Omänskligt

Är helt död. Klockan visar på 05.53.....och jag är redan på jobbet! Känns tungt att behöva resa på rumpan och ge sig ut på golvet.
Jag tackar inte nej till en säng! Så har du någon till övers, kom då förbi Arlanda och lämna den utanför fikarummet vid ankomsthallen på terminal 5 :-)


Motion gör gott

Känner mig så nöjd med mig själv!

Först 1 ½ timmes promenad inne i Knivsta tillsammans med Kim, men kände att de inte räckte så när jag kom hem gav jag mig ut på 40 minuters joggning tillsammans med min goa pulsmätare :-) Så nu sitter jag här helt trött och svettig men så stolt!

Mamma väntar besök så de är bäst jag hoppar in i duschen innan gästerna dyker upp...

Tisdagstur

Ååh så härligt!
Nu ska jag ge mig iväg in till Knivsta för att ge mig ut på en långpromenad tillsammans med Kim och hennes vovve Doris. Blir lite ensamt att sitta här ute på vischan ibland, så får ta första bästa tilfälle till socialt liv hehe :)

Ha en fortsatt underbar dag gott folk! För det tänker jag ha :)



                                                                         image30
                                                                          Underbara väder!

Allt för en fräsch andedräkt

Det finns vissa saker i livet som man bara måste göra. T.ex borsta tänderna. Finns det något tråkigare än att borsta tänderna?? Man gör de varje morgon och kväll, varje dag, varje vecka, varje månad, varje år! Lever man i ca 85 år borstar man tänderna ungefär 61880 ggr enligt min uträkning!! Jisses säger jag bara. Ja då kan jag förstå att de är viktigt att man byter tandborste ofta...

              


Heja!

Klockan är halv elva och jag har hunnit äta frukost, diska och dammsuga (nästan) hela huset! En applåd till mig! :)
Nästa sak som står på schemat är: Nedladning av program för pulsklocka!  Jajamänsan, nu är det nya tider som gäller. Jag ska ge mig ut på vägarna och skapa en ny Lina. Till hjälp har jag då min pulsmätare och en pojkvän. Pojkvännen förhindrar att de slinker ner godis och annat onyttigt i min strupe, han ser också till att heja, heja heeeja på mig när jag är lat och inte vill ge mig ut och springa :) pulsmätaren, den har i uppgift att förhindra att jag går istället för att jogga. Här får de inte fuskas!

Jag har ingen..fantasi

Gud vilken dåålig fantasi jag har!
Jag har verkligen inget vettig att skriva känner jag. Att skriva hur min dag har varit känns väldigt tråkigt, den ser i princip ut som alla andra dagar, kliver upp till jobbet, åker till jobbet, slutar jobbet, åker hem tilll Jocke, packar min väska, åker hem, äter middag och tittar sen på tv. Gud så skojj!
Men samtidigt känner jag inte för att skriva om hela världens problem eller gå in i en djup diskussion då kan man ju bli sittandes här hela natten och de har jag inte tid med! Är ju en väldigt upptagen kvinna, de är så mkt jag ska hinna göra...jag ska...fan jag har inget annat att göra. Haha men tyvärr ger mig de inte mera fantasi till bloggen.

Men titta, de blev ju ett inlägg till slut! Helt otrolig, man bara skriver så bara blir de något. Sen om slutresultatet är bra, de kan man fråga sig :-)

Snart dags för "I en annan del av Köping", dags att gå och värma upp soffan!

På återseende!

Choklad eller knark

Jag är godissugen..Mmm så gott de vore med choklad! Apropå choklad fick de i dricks av en kvinna på jobbet, ser riktigt mysko ut, var riktigt tveksam till om jag skulle smaka eller slänga. De slutade med att jag och Jocke tog en varsin bit! Den var inte god! Var nån äcklig sylt mitt i. Nej tack, de ska vara ren choklad!

Så mitt råd till dig är se upp med godis som kommer från Litauien!

 
Är de konstigt att man blev tveksam? :-P haha iofs var ju förpacknig gulligt färgglad men de är just de som gör mig lite tveksam..
Ser ut som en haschkaka typ (och nej jag har aldrig testat de).

Man kanske ska hålla tyst?

Man ska passa sig för att klaga på saker!

Jag har ju vart lite sur och fruktansvärt less på att de har varit sååå segt och tråkigt på jobbet. Timmarna har gått fram som en snigel. Men så idag fick jag bita i det sura äpplet. Herrejesus så mkt de var att göra på jobbet! Jag tror alla pensionärer fick för sig att resa just idag. 4 fulllastade las palmas kärror inom 50 min(+ ett x antal flighter till), du kan förstå vilken kö de blev till säkerhetskontrollen! och med kö blidas de automatiskt så härligt humör bland alla passagerare (eller inte..). Många är goa och glada ändå men så har vi alltid några som klagar och klagar och klagar. De finns inte en chans att de lyssnar på vad man säger så de är bara till att stå där och le och ta emot allting.
Nog om jobbet.




RSS 2.0