De är nu eller aldrig som gäller!

Det är fredagkväll och vi har inte köpt något onyttigt! De finns inte ens en liten liten godisbit gömd någonstans Jag kan inte ens komma ihåg senaste gången detta hände.
Varför då detta undrar ni kanske?
Idag när jag gick på stan fick jag en stark känlsa av att nu är de nog! De håller inte längre nu måste jag börja träna och äta nyttigare. De är många ggr jag har tänkt denna tanke men på något (förbannat) sätt så går de aldrig. de håller de i ALLRA bästa fall en vecka..sen kommer jag alltid in på de gamla spåren igen med godis och mindre träning (i vissa fall ingen tränig alls).
Därför hoppas jag att de kanske hjälper med att jag skriver ner mina tankar. Förhoppnigsvis känner jag mig mera "puschad" då och har ingen ursäkt! För herregud vad med ursäkter jag kan haspla ur mig för att inte ge mig ut på en enkel promenad.

Så nu är de allt eller inget som gäller!


Imponerad

När jag sitter såhär på morgonkvisten framför datorn och funderar på att skriva ett inlägg blir jag mäkta imponerad av alla andra bloggare som kan skriva 17 blogginlägg om dan! Jag förstår verkligen inte hur dem får fantasin och tiden till de? För mig tar de ungefär ett halvt liv att komma på ett inlägg. Hur mkt jag än funderar så kommer jag aldrig på nått riktigt klokrent att skriva, men de är kanske de felet man gör :-P tänker för mkt.
Man ska nog bara haspla ur sig de som kommer med risk för att de kan bli vad som helst! Hehe.


Nej, de här funkar inte solen skiner verkligen härligt därute så nu är de dags att äta lite frukost och sen bege sig ut!
Sara kommer om en stund så det blir kanske en härlig vårpromenad.


Starten på vuxenlivet

Idag på jobbet hade jag utvecklingsamtal för första gången i mitt liv (om man bortser från alla ggr man gått i skolan). Kändes väldigt vuxet att kliva in på chefens kontor och ha ett samtal bara vi två (apropå vuxen, gjorde "vuxenpoängstestet" igår, fick hela 17.2 poäng, vilket säger att jag egentligen borde vara 32 år och inte 19, bara så ni vet hehe). Fick svara på ett x antal frågor med allt mellan himmel och jord. Gick väldigt smärtfritt och vem vet mina grymma svar som jag gav kanske ger löneförhöjning? *önsketänkande* :-)

Nu är jag så in i bombens trött så ska sova en stund innan Jocke kommer hem. Måste ladda för ikväll blir de en liten runda till Norrlands nation och fetta sig en deras stora nachotallrik. Garanterat godast i stan!

Sovdags

Är det bara min blogg som är väldigt seg? Känns lite irriterande när man vill lägga upp bilder men de tar en evighet..eller rättare sagt, de går inte alls.

Jaja, dags för mig att hopp i säng nu. Klockan står på 02.45 så känner att jag behöver lite av min skönhetssömn ;-) hehe.

God Natt gott folk!  


Jag vill..

Jag känner för att baka något.

Nå bullar eller någon kaka. Men bakar man så måste ju någon äta upp de som bakas och de slutar alltid med bagaren själv, Så ska jag baka blir de uteslutet jag som äter och de var just de som jag inte skulle göra nej..(med tanke på mitt inlägg igår). Ska försöka att iaf hålla en godis/sötsaks fri dag men hujedamig så svårt de är. Kan konstatera att ifall jag vore född i det andra könet skulle jag inte ha en tillstymmelse till stake :)

Herregud, vart ska de här sluta? :P

Med risk för att de här kommer bli en STOR tantvarning på mig, men efter varje gång jag kommer hem från jobbet och även när jag är där blir jag så fruktansvärt trött i fötterna/benen. Så jag har funderingar på att köpa stödstrumpor. Jag vet, de ÄR verkligen tantvarning och fruktansvärt osexigt!

Herregud när jag tänker på stödstrumpor ser jag ett par feta fötter framför mig på någon äldre dam som är totalt omöjliga att få på! (de kanske märks att man jobbat inom vården). Men jag tror de skulle vara så skönt att ha ett par på sig. Jag står oftast flera timmar i sträck och står jag inte, så går jag. De sliter mycket på min stackars fötter och ben.
Känner att jag behöver fundera mer på de här, känns inte så hett att bli kallad "Tant Lina", men samtidigt vill jag ha friska ben :-)


Mmm så gott!

Jag måste erkänna, jag har ingen karaktär när det gäller sötsaker (som framförallt finns i huset)!

Har precis gottat mig i en Micke mouse glass. Mamma har köpt en blandpåse med glass från hemglassbilen. De är INTE bra! Hur kan man låta bli att springa till frysen när man vet vad som finns där om man är en sån gottegris som jag? :-)

Tänk att de är så lätt att äta men så himla svårt att komma ut och röra på sig? Tack och lov för att jag har ett rörligt jobb annars skulle jag sluta som en stor valross parkerandes i soffan med chipspåsar till både höger och vänster. Haha nej usch vilken hemsk syn! Nej nu får de bli skärpning på den här punkten känner jag :-P
Kanske ett springpass imorgon?

image27

Hur kan man låta bli att inte äta? :-)

Tänk att de ska vara så svårt

När man är i min ålder (19 år) vet man oftast inte vad man vill bli när man blir stor. Jag vet inte och inte heller många av mina kompisar. Jag vet inte hur många timmar jag har funderat på vad jag verkligen vill göra. När man var liten var allting så enkelt, jag skulle bli veterinär! Punkt slut, jag älskade djur (och gör fortf) och ville hjälpa dem att bli friska. Men hur många 7-åriga flickor har inte den drömmen? Sen när man förstod hur mkt jobb (och fruktansvärd envishet) de skulle behövas för att komma dit gav man upp och sökte nya drömjobb. Jag kan räkna upp ett dussintal jobb jag velat ha...travkusk, ambulanspersonal, polis..osv

Så nu sitter man här och funderar på vad man ska göra i framtiden. Jag har "saker" att göra nu i ungefär två år, först ska jag jobba för att få ihop pengar för att till hösten kunna åka till Austalien. Men efter de då? Vad händer då? Jag är inte en sån människa som oroar mig i onödan men man blir alltid lite fundersam, man blir ju inte yngre direkt. Jag har ingen lust att plugga när jag är 30 och har en massa ungar springades runt benen. Nej pluggandet vill jag då ha avklarat vilket betyder att de inte kan dröjja flera år innan jag vet vad jag vill bli (blev lite knöligt att förstå kanske).
Som jag nämde ovan har ett av mina "drömyrken" varit polis. Nu på senare tid har jag börjat fundera på allvar om de vore något. Kanske inte just polis polis utan ridande polis! Jag älskar djur, jag älskar att få arbeta med andra människor och jag tycker de är skithäftigt att få vara med där de händer. Men vägen dit är lång....5 års erfarenhet av det "vanliga" polisyrket för att sedan göra ett ridtest och interjuver. Risken är dessutom att de inte blir några lediga tjänster som ridande polis i flera år! Så jag är lite delad...Vad vill jag bli och vad vill jag göra med mitt liv?

Tack och lov är de inget jag måste komma på på en natt, har flera nätter att fundera på detta och under tiden tänker jag leva loppan och njuta av att bara vara!

(Blev ett väldigt långt inlägg, hoppas bara de inte blev för segt att läsa, men kände för att skriva idag hehe)

Danska program bättre än svenska?

Sitter och slötittar lite på tv nu..
..Har precis spanat in dramserien 2900 Happiness. Ett av mina favorit program just nu!

Innan jag började titta på programmet så riktigt hatade jag det danska språket ska jag erkänna. Jag menar, man förstår ju ingenting av de dem säger, låter som att de sväljer sina egna ord när de pratar. Men efter ett par avsnitt av dramaserien så är jag helt frälst! De är helt galet va bra och mera spännande de blir när dem drar fram det grötiga språket. På svenska blir allting lite platt... typiskt svenskt tråkigt (om man kan säga så :P ).

 och jag bara älskar introlåten!

image26

In med mer danska program i svensk tv tack :)

Ändrad kommunikation

Hahah! Har de gått för långt eller vad när jag sitter i mitt rum och mamma i vardagsrummet framför varsin dator och vi kommunicerar via msn? Lite kul tycker jag men inget att satsa på, jag föredrar vanlig kommunikation :) iaf när man är hemma och ska prata med någon i familjen.

Snart är det dags att dra till syster och vara barnvakt till M. Blir spännande att se vad de blir för lekar man får leka idag,


Diskproblem nr 2

Nu ska jag ta tag i min favoritsyssla (igen), jag ska diska! Wiihiii...som alltid åt vi en god middag rätt sent igår och då blir de oftast att lilla mor säger "nej, inte orkar vi diska ikväll inte, nej VI kan ta de imorgon" och så tittar hon på mig, men jag lovar indirekt betyder VI att de är Lina (alltså jag) som får diska.
Jag menar, mamma ger sig ut i trädgården fort som en iller på morgonen och jag som är lite segare tar de lungt. När jag har ätit upp min frukost ser jag då denna gigantiska disk och har inte samvete att bara gå förbi den!

Så nu ska jag som sagt gå och diska så jag kommer ut någon gång i solen! De ser så underbart härligt ut ute :)

Ciao så länge!

Löning!

Idag är det den 25 februari och det betyder bara en sak...lönen kommer!

Äntligen kommer belöningen för att man jobbar tidiga mornar och sena kvällar. Sen kunde man ju önska att den belöningen var liiite större. Att få ut drygt 11.500 varje månad är inget att direkt hurra över. Skulle jag flytta hemifrån blir de bra knapert..
Men nu kan jag iaf lägga lite pengar i reskassan, känns som att den visat samma summa pengar lite för länge nu, behöver se att man kommer lite framåt ;)

Varje månad den 25:e känner jag hur vi närmar oss målet!

Ny värld har öppnat sig :)

Som ni kanske ser har jag flaschat upp min blogg lite. Jag och Jocke har slitit hela helgen med att förstå alla dessa HTML- koder!
Jag har dessutom hittat en ny drog! Photoshop, jisses vilket skojj program! Man bli ju som barn på nytt och leker sig fram. Dock är de svårt att framställa något när fantasin är liiite ringrostig :)

Men bra skojj är de! och riktigt kul när man ser hur fint de verkligen blir! Känner att de här bara är början på något riktigt stort ;)

Nej nu är de dags att lämna över datorn till en skrivsugen darling! Tror han har ett och annat att framföra i sin blogg.

Jag gjorde de!

Ja nu är de gjort...nu har jag lämnat den blondina världen!
De behövdes en rejäl tankeställare innan jag bestämde mig för att göra de "men va sjutton" tänkte jag, håret växer ju ut om de skulle bli en katastrof, men nu efteråt så blev de inte allt för tokigt. Kanske att jag skulle velat haft de mera brunt..de blev lite brunt/rött.

Här är resultatet..inte såå dåligt va? :P

    

Han äger!

Sen igår kväll jag har en ny idol....


Björn Gustavsson!!

20 år och så jäkla grym! Man kan inte göra annat än att asgarva när man ser honom in action.  
          

        image22


Blond eller brunett?

För inte så länge sen så klippte jag håret och klippte lugg, blev jättebra tycker jag men nu känner jag att jag vill ha en förändring igen. Varför inte då färga/tona håret lite mörkare? Jag har nästan alltid varit blond (förutom en gång då jag fick för mig att färga håret LILLA och ja de var lika fult som det låter). Frågan är bara om jag törs? Det kanske blir lika fult som förra gången, men samtidigt känner jag för att göra en förändring. Så den stora frågan är, ska jag fortsätta vara blondin eller ska jag våga mig ut på nya breddgrader och bli brunett?
Vad tycker ni?

          


Helknäppt enligt mig

Det är helt sjukt. Här sitter jag på jobbet och har ingenting att göra. Under tiden är de full storm i södra Sverige som gör att många plan antingen ställs in eller får vända tillbaka till Sthlm. Det gör att mängder med ensamåkande barn nu kommer tillbaka och sitter uppe i den s.k barnloungen för att dem inte har någonstans att ta vägen. För um-personalen (dem som tar hand om ensamåkande barn) är de nu kaos! Det jag vill komma till är att här sitter jag och är fullt fri till att ta ett jobb, men FÅR inte...jag har inte den "utbildningen". Men ursäkta, hur svårt på en skala är de att ta ett barn till gaten och lämna de där? Tycker de känns jättekonstigt att jag sitter här helt sysslolös medans dem andra får jobba som små illrar.
Men men de är väl lagar och paragrafer som man måste följa. Får försöka roa mig så gott de går ändå.

jobb jobb jobb

Nu är det dags att bege sig till jobbet med min nyttiga lunch! :) Kände att jag skulle vara lite duktig och laga något som inte är allt för fett, för jag har en känlsa av att någon (jocke) kommer att ha köpt godis till ikväll. Då äter jag en bra middag istället bestående av stekt kycklig med wokade grönsaker och sås + en liten tomat, hehe.
Smakade väldigt gott och är lättlagat! :) Rekomenderas!



Diskproblem

Nu har jag precis avslutat min favorituppgift i köket, diskning. Rättare sagt jag avskyr att diska. Händerna blir alltid så konstiga efteråt när man haft dem i varmt geggigt vatten en lång tid. Sådär gulligt russin liknande utseende. Så för att undvika det idag letade jag upp ett par sexigt mörkgröna (slimade) handskar. Känslan när man stoppade ner händerna i vattnet och skulle börja diska var inte allt för rolig, kändes som allting man tog i var dränkt i fett. När diskningen sedan var färdig och jag tog av mig handskarna var jag inte det minsta blöt och fingrarna såg precis likadana ut som innan jag började MEN nu luktar händerna pyton istället! 

Så jag är lite förvirrad över hur jag ska göra i fortsättningen vid diskning. Ska jag tilllåta mig att se ut som russin och bli lite torr om händerna eller ska jag lukta som en säck plasthandskar?

                  

Nu är de dags att hoppa in i duschen!     

Raserianfall

GAh!! Jag blir så tokig!
Jag fattar inte hur grejjer bara kan försvinna?! Hade tagit jättefina bilder på rosen som jag fick av darlingen på alla hjärtans dag men så självklart ska kamera sladden då vara borta, puts väck! åhhh de bara spritter i kroppen av irritation. Pallar inte leta vidare..den kan vara (tamejfan) överallt just nu. Förlåt men jag bli så arg. Saker ska ligga där man la dem senast. Punkt slut!!

Nu ska jag sova och hoppas på att sladden kommer fram imorgonbitti..(har nog bättre tålamod då att leta, är grymt trött nu)

Gonatt!

Att tiden ska gå så långsamt

Sitter på jobbet nu. Kan inte påstå att jag känner mig utarbetad mera uttråkad. Har precis fått i mig lite middag, så nu blev man riktigt seeg. Känns som en evighet till att man slutar! För att vara exakt så är den evigheten 2 timmar och 13 min lång och jag lovar, de kommer att vara helt dött fram tills dess! Så egentligen skulle jag kunna kila hem utan att en kotte märker de, men man är ju så väluppfostrad så det skulle jag aldrig göra :P

Nej middagsrasten börjar lida mot sitt slut, så är bäst att man drar på sig ett leende och stångar sig ut på golvet igen! Ser du en liten illgrönklädd flicka irra runt på Arlanda är det bara lilla jag som söker efter arbetsuppgifter :)

Ciao!

Vart ska man börja?

Man kände sig lite sliten nu när man vaknade. Träningsvärk lite här och var. Har skitont i vaderna/smalbenen, kan nog bero på pjäxorna som man spänner åt så in i bombens hårt! Med en ömmande kropp är de svårt att komma igång på morgonen. Ska kila iväg till jobbet vid 12, men innan dess måste jag göra mig iordning och städa rummet. Vi är två st som håller till i jockes rum men tittar man runt ser de ut som en hel familj! Minst.



Jag förstår inte var alla kläder (och skor) kommer ifrån!? :P


Aktiv dag!

Äntligen hemma efter en helt underbar aktiv dag!
Dagen kanske inte började så underbart. På morgonen vaknar jag av att de ser väldigt ljust ut ute så jag sneglar lite på klockan och upptäcker att den är 07.31!! Panik! Jag slänger mig ur sängen rasande på Jocke för att han inte har satt klockan (men senare visade de sig att han hade de, men att den på något sätt stängt av sig). Med illfart slänger jag mig på telefonen till Linnea och berättar att vi försovit oss 1 timme och 45 min! Efter mycket om och men sitter vi iaf till slut i bilen på väg upp mot Kungsberget, dock lite sura på varandra (jag och jocke hehe). Men vem kan fortsätta att vara sur när vi anländer? Solen sken nå underbart, lagom med folk i backen och man är med människor som betyder allt.
Fick agera skidlärare åt en butter darling som inte har åkt skidor på sju år och tror att man kan vara proffs ändå, de satt lågt in att lyssna på tre goda vänners råd, men till slut gick de in och mot slutet av dagen åkte även han som en kung nerför backarna. Trötta och glada satte vi oss sen i bilen och riktade näsan hemåt. en sån dag gör ju en lite hungrig, så vi snyggade till oss lite och begav oss till thai village där vi åt en efterlängtad buffé!
Avslutade kvällen med en eller två öl på en bar, eftersom vi motionerat våra kroppar tog de inte långt tid innan dessa gick upp i huvudet och gjorde oss väldigt pratglada....hmm eller? hehe
och som pricken över i-et sprang jag och jocke självklart in i kiosken och inhandlade lite promenadgodis (vi har ju en sån lång bit att gå hem).


Trött men lycklig efter en galet skön dag ska jag nu mysa mig ner i sängen och kommer att somna
ovaggad!
Gonatt!


Galen fakta

Satt och sökte lite fakta på Nya Zeeland när Maddis var här.
Helt galet, men på denna ö (eller dessa öar, de är ju två) ryms det 3.6 miljoner människor och 45 miljoner får!!
De lär ju inte vara brist på ull iaf..


image6 image7

Söta som få...men kanske inte mindre mängd

Min dag

Dagens sysslor;
Träffa Maddis och planera resan i detalj.
Hämta batteriladdare till min kamera, så den fungerar till morgondagens utflykt.
Handla mat till kylskåpet.
Plocka upp Jockes termobyxor i upplands väsby. Blir kallt att åka utan dem i skidbacken imorgon :)

Tja..de var min dag i korta drag.

Nu har Maddis kommit, så nu är de dags att snacka lite..

Jag överlevde!

Dagen blev inte så farlig som jag trodde att den skulle bli, bara nästan :P
Timmarna segade sig fram som en snigel, det enda som öppnade ett ljus i den mörka tunneln var middagen som jag hade med mig :) den bestod av rökt lax, kokt potatis, gravlaxsås, en tomat, avokado och ärtor. Kan man känna sig mer nyttig efter en sån middag? Nej trodde inte de va, och som inte de vore nog hade jag också med mig en apelsin och ett äpple, jisses vad nyttigt det blev här! Känner mig som en av deltagarna i "du blir vad du äter" fast att jag gör de här av egen vilja och inte med en Anna Skiper jagandes i hälarna, hehe.
Så till slut överlevde jag mitt kvällspass tack vare min mat (och envishet). Nu väntar två dagar av välbehövlig ledighet. 

Är sjukt sugen på godis men de blir nog en frukt...igen. 

image4
Gott och nyttigt :)


usch..

Varför är vissa dagar så fruktansvärt jobbiga att ta sig igenom?
 
Jag har varit vaken i 1 timme och 50 min. Jag känner redan att den här dagen kommer bli en sån dag man vill stryka ur almanackan. Just nu skulle jag bara vlija lägga mig på sängen, andas och kanske somna om för att vakna lite pigg och glad. Men tyvärr så kan man inte, för de är tusen andra saker som ska fixas innan man åker till jobbet. Det ska packas, man ska göra sig själv iordning, det ska fixas lunch.....

Tack och lov att jag är ledig imorgon!


Time for bed

Jag trodde aldrig denna arbetsdag skulle ta slut! Men så äntligen är jag hemma. Hem ljuva hem, så sant sagt. Vad har man gjort för nytta på jobbet idag då? haha ja du, de vette gudarna. Kan ju inte påstå att jag har räddat liv direkt. Det ingår väl inte heller riktigt i mina arbetssysslor men lite mera action på jobbet vore ett plus!  

Är väldigt trött så ska gosa ner mig i sängen nu.

Sov gott gott folk!

Dagens bä:
Sovmorgonar! Vad skulle man vara för människa utan de?

Dagens bu:
Vem tar mjölken ur våran kyl? Fyyy skäms :P


Jag ska inte klaga

Har varit ledig i mer än tre dagar nu! Så underbart härligt, de är det jag älskar med mitt jobb. Visst är tjänsten bara på 75% men enligt mig är de helt perfekt. Jag jobbar aldrig mer än tre dagar i följd och är sen nästan alltid ledig två eller tre dagar. Man hinner aldrig bli sådär fruktansvärt utarbetad.
Sen att man kanske inte får så jättemkt pengar de är en helt annan sak, jag värdesätter mkt hellre min fria tid och har lite pengar än mkt pengar men ingen fritid att göra av dem på. Jag bor ju hemma och betalar en lagom summa, sen har jag bara bilen som fast kostnad, perfekt enligt mig :)

Men nu är de slut på ledigheten, ska jobba i kväll. Tack och lov slipper jag också gå SJÄLV! De är så fruktansvärt tråkigt. Efter sju är oftast hela flygplatsen tom, heelt öde! Kul att gå själv då? Neej. Man kan känna sig rätt rolig när man går förbi passageraren som sitter och läser sin bok, "ja jag vet att de här är femte gången jag går här, men i brist på annat får man gå mellan terminal 2 och 5 x antal ggr under en kväll"

Nu måste jag byta om till mina sexigt shrekgröna kläder. Kan ingen få SaoLp på Arlanda att byta kläder på oss terminalvärdar, jag hatar dessa kläder! illgrön fleecetröjja?  Mmm jag känner mig som en liten levande lime..


En kryddad kväll i musikens tecken

Klockan är efter halv tio en lördagkväll då finns de väl inte så många fler alternativ än att komma med en kommentar om kvällens melodifestivalen.
Jag säger bara en sak! Sanna Nielsen tack för att du ställde upp, de var länge sedan jag hörde en sån underbar låt i detta sammanhang! Jag höll på att ge upp hoppet om att vi någonsin kan ha en chans att vinna, men jag fick tillbaka hoppet tack vare dig och din ljuva röst! Jag menar de fanns ju en hel hopp av andra artister som verkligen inte kan sjunga!  Va var de t.ex. för töntar som sjöng om pizzakebab?? Herregud med en sån text kan ju vem som helst vara med och sjunga...
och tack svenska folket för att  ni röstade Häggqvist "bara" till andra finalen! Den divan behöver sättas på plats, låten var för de första inte ens bra och för de andra skriker människan, hon sjunger inte längre. Hon ska inte komma till final bara för att hon är Carola, tyvärr är de många artister som åker bananskal på deras namn och inte för att låten är bra. Därför drar jag en lättnadens suck när hon nu hamnade i andra finalen, de visar på att folket inte har tappat stinget helt.
Läste en liten notis i aftonbladet att hennes son amadeus inte kom till västerås ikväll, hans förklaring var "men mamma jag kommer när du är i globen" ...Carola försökte då förklara att de inte är säkert att hon kommer till globen då svarade han "men mamma, det skulle vara skandal annars" ...
hehe förlåt..men vad har man satt för tankar i hjärnan på sin son när han svarar så? Jaja de ger en iaf ett gott skratt :)

Delfinalerna är inte slut än, men jag har fått min favorit!
För en gångs skull tror jag på en lugn låt! Go Sanna!

Dagens Bä:
Pappas dillkött, gudomligt gott!

Dagens Bu:
Nu dröjjer de ett bra tag tills man får höra Sannas låt igen (såvida man inte laddar ner den olagligt) hehe.


Mat är gott

Känner att jag har tråkigt.Väntar på att bror och hans flickvän ska dyka upp så vi får äta någon gång! Pappa har lagat dillkött! De är nog en av de godaste maträtter som finns, iaf när pappa lagar den :)
Fast jag tycker egentligen att de flesta maträtter är "de godaste som finns". Jag verkligen älskar mat! Jag menar, vem kan tacka nej till en pastasallad, kebabtallrik, fisk, en köttbit, soppa? Inte jag iaf! Mat är gott, punkt slut! :)


En sväng till pappa

Ny dag men nya händelser :)
Ska förbi pappa idag och hämta två flyttkartonger med bara köksprylar! Inte fy skam, lite jobbigt kanske när man inte har nå stort kök att ställla alla grejjer i men jag tackar inte nej!
Förhoppningsvis får vi även lite mat när vi kommer dit.

Nej nu är det dags för frukost, har en Jocke som börjar bli lite hungrig...och det märks inte minst på humöret :P

För bra för att vara sant

Livet är så underbart!
Sitter här mätt och belåten, har en underbar pojkvän, ett jobb som jag tycker de är kul att gå till, fantastiska vänner och som inte det vore nog kom jag precis hem från en underbar ridtur tillsammans med syster. Vi gav oss ut i skogen för att klättra lite med hästarna. Solen värmde och de blåste lite sådär lagom så de bet i kinderna. De finns inget som är så enormt mysigt som att trava fram på en liten stig under en klarblå himmel och höra fåglarna kvittra. Sen hade jag väldigt trevligt sällskap också som förgyllde tillvaron, min syster. Hon ger många goda skratt!
För att citera "Oj, de är bäst att vi skyndar oss hem, de börjar snöa"
Jag tittar då lite fundersamt upp mot himmlen.."Snöar? Hur ska de gå till när himmlen är helt blå?"
Ja som sagt...man får sig ett gott skratt!

Man blir nästan lite fundersam över vad man gjort för att få ha de såhär bra? Man blir lite nervös att de ska hända något som förstör de, fast varför bekymra sig över de nu? Nej jag njuter i fulla drag.

Förbannad!

Jag blir så förbannad! Satt precis och tittade på nyheterna där de berättade att Riccardos (killen som blev ihjälsparkad av ett gäng förra året) grav har blivit vandaliserad! Förlåt mig, men hur FAN kan man göra nått sånt? Finns det ingen skam i kroppen i dessa människor? Vart tog respekten för andra människor vägen? Sen när slutade vi att bry oss om varandra? Jag blir så fruktansvärt ledsen när jag hör sånt här, han blev dödad på ett hemskt sätt, räcker inte de, nej tydligen inte, här ska vi trampa ner blommorna, krossa lamporna och bränna upp fotot!
Vad tänker de personer som gör så? Man har  god lust att banka in lite vett i deras huvud eller låta de smaka på sin egen medicin..!

Om man inte ens får vara ifred i sin egen grav, när fan ska man då få vara de?

Vad ska man göra?

Usch vad jag har tråkigt...mamma städar...jocke är på praktik och kommer hem runt fyra..
Jag har så svårt att komma på saker man kan göra. Självklart skulle jag tänka efter finns det en miljon saker jag skulle kunna göra men inget känns lockande,
Städa? nej de ska gudarna veta att jag inte har lust med på en ledig dag!
Gå ut på promenad? Kan vara en idé, men de blåser satan ute så...nej, inte idag :)
Sitta vid datorn och dega? Hmm..har gjort de en stund, behöver variation...
Titta tv?..Vägrar att titta på alla dessa program då man ska ringa in och gissa ordet för att vinna pengar, tittar man för mkt på sånt blir man ju hjärndöd!

Alla roliga saker som man vill göra kostar bara en massa pengar, iaf under den här årstiden. På sommaren är allt lite lättare, då finns de mer alternativ som inte kostar skjortan eller kanske till och med är helt gratis :)

Det enda som jag kan tänka mig just nu att göra är att åka in till Knvista och köpa nått litet till min älskling, de är ju ändå alla hjärtans dag idag. Så man får komma ut en liten stund.
Jag tror jag kör på de! Förhoppningsvis ramlar de ner nått i min idélåda sen när jag kommer hem.


image2


Jag vill ha sommar! Livet blir så mkt lättare då.


Underbara väder, eller?

Det är den 14 februari idag, för mig är det en vintermånad då det ska ligga flera decimeter snö och vara ett par minusgrader, men tittar man ut nu så får man vårkänslor. Solen skiner och värmer, fåglarna kvittrar, vissa blommor börjar komma upp ur marken :) de är mysigt men samtidigt gnager de en liten liten oro bak i hjärnan. Det ska inte vara såhär...något är fel, vi är på väg att skapa något som jag tror inte kommer sluta bra i längden...
Men! den 14 februari är också alla hjärtans dag :)
Kärlekens dag, kanske därför som solen lyser lite extra?

Har fått order från mamma att gå och baka en liten sockerkaka, är väl bäst att man gör de nu på en gång, annars vet man aldrig vad som kan hända :P

Bus på taket

Jag måste ha världens konstigaste katt.
När jag som bäst sitter framför datorn, hör jag hur de plötsligt dunkar till på taket. Vad konstigt tänker jag, vad kan de vara för nått? Nyfiken som jag är sätter jag på mig skorna och går ut. Vad ser jag på taket då om inte en av mina katter. Bus är inte av den smidigaste sorten (han kan ramla ner för soffan) men ta sig upp på tak de kan han! Återstår bara att se hur han tänker ta sig ner..jag säger bara tack och lov för att katter har nio liv, dem behövs för Bus.

Nej nu har jag brådis till jobbet! :)

Kungsberget nästa?

Linnéa ringde igår och undrade om jag och Jocke hade lust att hänga med henne och Martin till Kungsberget nästa vecka :) Shit så skojj tänkte jag! Har inte stått på ett par skidor på åratal, men de är väl som att cykla? Har man en gång lärt sig de så sitter de alltid kvar, bara att man är lite ringrostig.  Man behöver nog inte ge sig ut i dem svarta backarna på en gång.
Man kan kanske göra som Lotta på bråkmakargatan ?(för att träna upp sig lite), man står på tomten och vikar på rumpan fram och tillbaka fram och tillbaka för att få in den rätta känslan :P

Egentligen har jag inte råd att åka...måste spara alla mina pengar från och med nu till Austalien resan, men va sjutton tänkte jag. Jag åker även fast jag inte har råd, kommer bli en garanterat minnesrik dag! Får dra in på godiskonsumtionen istället, för tänker man efter, köper man godis ett par ggr i veckan så blir de med all säkerthet ial en hundralapp i veckan, varför inte då spara den istället? De mår både min plånbok och kropp bättre av och skidor är ju dessutom motion!
Har bara ett litet problem...Jocke sitter hellre i värmestugan och dricker en öl än är ute i backen :P men jag tror att efter lite övertalning och hundögon (från min sida) så kommer han att svinga nerför backen utan problem. Hoppas jag iaf :)

I need to sleep

Kom precis hem från jobbet...är så sjukt trött! Funderar på att slumra en liten stund i soffan, är ju så mysigt att krypa upp med en kudde och filt och sova en stund. Kan kanske behövas också med tanke på att jag somnade i soffan under lunchen idag på jobbet :) var riktigt skönt men kanske inte något jag rekomenderar :P

Passagerare...är de ett eget folkslag eller?

Jag har funderat på en sak sen jag började jobba på Arlanda. När svenskar (och även andra turister) ska åka iväg någonstans , lämnar dem hjärnan hemma på köksbordet då eller? Ju längre jag har jobbat börjar jag banne mig tro de. Arlanda är en av Europs bäst skyltade flygplatser men ändå så varken ser eller hör passagerare någonting. Det är som att allt ska bli serverat på silverfat när dem kommer fram, visst dem ska på semester, men de är väl ändå säkrast att vara lite fokuserad tills man sitter på flygplanet? För jag menar, de är väl ändå inte mitt fel att folk ställer sig i fel kö?? Jag trodde iaf inte de, men när man står där på golvet och försöker göra sitt bästa, vad får man då? Jo en stor härlig utskällning! Visst är de en härlig upplevelse när man masat sig upp ur sängen klockan tre bara för att bli lite bollplank för något man inte kan rå för?
Många ggr handlar det dessutom om vuxna människor som beter sig som barn "ursäkta mig, han trängde sig före mig, säg åt honom" Men herregud....ni kommer med planet iaf, de är ingen som åker förrän alla är inchekade och klara!
Jag kan verkligen spy galla på alla korkade resenärer som inte fattar att de enda man gör är sitt jobb, och att jag tyvärr inte kan snacka med högsta ledningen som byggde flygplatsen, men visst är de då trevligt att de är jag som får ta skiten :)
Haha nej usch nog med klagan...de finns ju faktiskt helt underbara passagerare också! Dem som får en att vlija göra det där lilla extra för dem. De är ju så underbart när man får se deras leenden och att dem inte kan tacka en tillräckligt för hjälpen.
De är dem passagerarna som gör de värt att gå till jobbet! :)


Mitt allt!

Herregud jag höll på att missa det allra viktigaste!!

Idag är det 1 år och nio månader sen som jag och min underbara Jocke blev tillsammans!
Min älskling..Jag älskar dig <3
Utan dig hade jag aldrig vart den person som jag är idag, världens lyckligaste. Tiden vi har haft fram till idag har varit underbar och jag hoppas på att det bara blir bättre och bättre..

♥ puss!

Ojojoj!

14 oktober 2008! Ett datum att lägga på minnet! Om man ska gå på min och Maddis planering...den kan ju iofs alltid spricka :) Tanken är iaf att vi då sitter på ett flygplan på väg ner mot landet som brukar kallas för "Down under". Man kan ju fråga sig varför vi vill åka just dit med tanke på alla livsfarliga djur, den galet långa resan dit..men de är kanske just det som lockar?

Jag och Maddis träffades idag och planerade vår resa, eller planerad och planerade...vi satt nog mestadels och bara drömde oss bort till palmerna och dem vita stränderna ;) såg oss själva sitta på en varsin solstol under ett parasoll med en drink i handen..Kan de låta mer underbart? Tror inte de..

Men för att överhuvudtaget komma iväg så behövs ju pengar, är väl därför man orkar kliva upp klockan 3 mitt i natten för att bege sig till Arlanda, där man får se alla andra som ska åka iväg (livet är bra orättvist). Alla glada passagerare som viftar med sina boarding pass och ler galet glatt fast klockan inte visar mer än kvart över fem. Jag själv ler ju också för att vara trevlig (men jag får ju betalt för de också, hehe) Nej jag ska inte missuna någon att få åka iväg på semester, men ibland får man tillåta sig själv att bli lite avundsjuk. Därför känns de riktigt bra att jag och Maddis idag kom fram till ett datum för vår resa. Blir en härlig morot att veta att om 8 månader bär de av till ett äventyr som ingen vet hur de slutar..än mindre jag och Maddis :)


image1

Är de konstigt att man längtar......? :)




Nu är man med i gänget!

Jaha..så hamnade man här till slut...
Det var väl bara en tidsfråga innan man skulle skaffa en blogg. När majoriteten av alla människor i de här landet har en går de ju bara inte att undvika! =) sen att man har de halvt tråkigt gör ju sitt, så jag tänkte..varför inte skaffa en? Har man de riktigt trist kan man ju skriva om de också hehe.

Idag har de som sagt inte hänt mkt.. inte än iaf. Har haft planer på att dra ner till stan och kolla om man kan hitta nått roligt, men av någon konstig anlednig kommer jag inte ut. Kan kanske bero på de riktigt tråkiga vädret som hägrar därute? eller att jag måste spara vartenda öre jag äger, och beger jag mig då ut på stan är risken stor att jag "bara" ska ha något. Nej, då är de nog säkrast att stanna inne i  bunkern =) är rätt skönt att få sitta lite framför datorn, man är ju ändå ledig.

Filmkväll hos Tessan och hennes Patrik ikväll. Jag röstar dock för melodifestivalen! Kan bli sjukt kul att se Christer Sjögren svänga på sina lurviga.



 

RSS 2.0